Meny
 

Sweet chili iste eller Olsen Driver i glasset?

Du kan kjøre hele kvelden, unngår hodeverk dagen derpå og slipper å lure på hva som egentlig skjedde. Gå for alkoholfrie paraplydrinker i sommer - gjerne mikset av deg selv. Hva med en Sweet chili iste fra Sunkost, din helt spesielle miks fra Amundsen Spesial eller en god gammeldags Olsen Driver?

Kokos, eplejuice og ananas er gode utgangspunkt når en skal mikse seg svalende og leskende sommerdrikker. På Sunkost på Oasen Storsenter kryr det av produkter som alene eller sammen med andre ingredienser, blir herlige sommercocktails. Putt gjerne alt sammen i blenderen med isbiter og vipps så kan du imponere venninneklubben med den lekreste drikke.   

Sunnere alternativ

Sunkost fører mange produkter som egner seg godt til å lage leskende sommerdrikker av. Boksene med økologisk brus fra Whole Earth har kun naturlige ingredienser og er søtet med agavesirup. De er ypperlig sammen med frukt og isbiter i en blender og er ikke minst perfekte til å lage vannis av!

               

Innehaver på Sunkost, Siv Kristin Olsen, anbefaler også Ginger Beer fra Naturfrisk og vannkefir fra Tibi.

- Vannkefir er en nydelig probiotisk drikk som er et godt alternativ til brus. Den smaker nydelig og friskt og en kan velge mellom ulike smaker som sitron, bringebær eller ingefær, sier Olsen.      

Lag din egen iste

Teene fra Yogi Tea og Supernature hos Sunkost er gode å drikke både varme og kalde. For en kjølig variant lager du teen på vanlig måte med varmt vann og blander den med dine spesielle ingredienser når den er avkjølt (se oppskrift under). På samme måte kan en bruke Instant Te som Amundsen Spesial har et stort utvalg av. Velg mellom mange ulike smaker, tilsett frukt og bær og server i fine glass med isbiter. Her finner vi også de populære flaskene fra norskproduserte Surf Kombucha som er en sprudlende og sunn drikk laget på fermentert te med økologiske ingredienser og lite sukker.

 

Sweet chili icetea fizz 

Ingredienser (2 porsjoner)

250 ml sweet chili icetea fra Yogi

160 ml vann med kullsyre

60 ml eplejuice

1 ml nypresset sitronsaft

Slik gjør du det:

Lag deg en Yogi tea sweet chili ved å ta teposen i kokende varmt vann. La teposen trekke i 7 minutter. Avkjøl teen og bland deretter inn sitron og eplejuice. Før serveringen tilsettes vann med kullsyre og isbiter.

 

    

                                                                            

Olsen Driver  

Kanskje på tide å børste støv av denne? Det var i forbindelse med julebordsesongen i 1980 at Leif Nikolai Olsen, alias UP-Olsen, lanserte en alternativ alkoholfri cocktail. Navnet på cocktailen ble derfor Olsen Driver. Her er oppskriften:

 

Ingredienser (4 porsjoner)

3 cl limejuice

5 cl eplemost

7,5 cl ingefærøl

10 cl mineralvann

Slik gjør du det:

Fyll et glass med isbiter. Ha i alle ingrediensene.
Smak og juster gjerne litt med ingefærølet til du synes den er perfekt. 

GOD SOMMER!  

Sist endret - 25 juni 2018