Meny
 
sofa og bord dekorert med grønne planter

Livet blir gladere med grønne planter

Ikke bare er det trendy å innrede med grønne planter. Du får også renset inneklimaet. Men at grønne planter også har en avstressende effekt på oss, var kanskje nytt for deg?

En grønn tilværelse i hjemmet kan nemlig påvirke hvordan du føler deg. Undersøkelser viser at grønne planter kan øke luftfuktigheten med så mye som 15 prosent og at grønnfargen i tillegg har en beroligende effekt på oss. Forskning viser også at ansatte som jobber i kontorlandskap med grønne planter opplever større trivsel og er mer produktive. 

Skaper trivsel

Planter gir ikke bare bedre luft i huset. De er også trivselsskapere og gir rommene liv og stemning. Et rom uten planter blir ofte sterilt og livløst.

- Den grønne bølgen er nå over oss for fullt og vi i Mester Grønn henger oss selvsagt på med et stort utvalg av friske, lekre og trendy planter, sier Gerd Helen Stangeland daglig leder i Mester Grønn på Oasen Storsenter. Hun legger til at det er størst interesse for de største plantene og at spesielt Vindusblad og Aralia er populære planter som det går mye av for tiden.

- Til og med Yucca-palmen har fått sin renessanse, smiler hun. 

Grønne stilker

Også Marianne K. H. Kallevik ved Oasen Blomster har merket den grønne trenden.

- Flere ønsker seg grønt i vasene og vi har stor etterspørsel etter avskårne grønne stilker og flotte blader som for eksempel Eucalyptus og Monsterablader. Disse er lekre for seg selv og mange velger også å kombinere med mer tradisjonelle snittblomster, sier Kallevik.  

 

Grønne planter kan brukes i hjemmet på mange dekorative måter. De er lette og stelle og skaper en stilig og moderne atmosfære.

 

6 gode grunner til å  fylle huset med grønne planter

  1. Grønne planter renser luften ved å ta opp og bryte ned karbondioksid og andre skadelige stoffer som f.eks formaldehyd og benzen
  2. Grønne planter produserer oksygen, noe som gjør oss mennesker mer opplagte
  3. Grønne planter tilfører luften fuktighet.
  4. Grønne planter absorberer lyd.
  5. Grønne planter og blomster skaper økt trivsel og velvære. Vi blir gladere, mindre stresset og mer effektive når vi omgir oss med levende planter.
  6. Grønne planter er lettstelte og selv de uten grønne fingre kan klare å holde liv i dem over tid.

Kilde: Tipsene er hentet fra Mester Grønn sin nettside.

Sist endret - 10 april 2018