Meny
 

Kilner + fermentering = sant

Kilner har utviklet en serie som er beregnet på fermetering av mat. Denne eldgamle konserveringsmetoden er i vinden som aldri før og da er det kjekt å ha kjøkkenutstyr som er spesialdesignet for aktiviteten. 

Kilner

Hva er fermentering?

Fermentering er en gammel metode som ble brukt av folk før maten ble industrialisert. Fermenteringen forlenger holdbarheten på frukt og grønnsaker og bevarer også næringsinnholdet og smaken på en enestående måte. Kort fortalt har fermentert mat gått gjennom en gjæringsprosess. Under denne prosessen konserveres maten ved hjelp av naturlige bakterier som for eksempel melkesyrebakterier. Gjæringsprosessen fører også til at karbohydrater som sukker og stivelse brytes ned. Fermentert mat tilfører tarmen gode bakterier og organiske syrer, og det dannes ofte nye næringsstoffer.

 

Produktene selges på Kitch'n og husk også å få med deg den fine brosjyren fra Kilner med spennende oppskrifter!

Sist endret - 09 september 2018