Meny
 

Høstgryta Provence fra Meny

Hva er vel koseligere enn å invitere venner til et herlig middagsmåltid? Her deler vi en oppskrift på en lammegryte fra Meny.

Høstgryta

PS: Vil du gjøre det ekstra enkelt kan vi tipse om at denne gryten finner du også i ferdigmatdisken hos Meny  - klar til servering!

 

Oppskrift Meny 20 - 40 min.

Antall pers: 4

Ingredienser:

    • 600 g grytekjøtt av lam
    • 4 ss olivenolje
    • 1.5 stk løk
    • 2 stk gulrot
    • 100 g sellerirot
    • 1 ts paprikapulver
    • 3 stk hvitløksfedd
    • 2 ss tomatpuré
    • 5 dl buljong eller kraft
    • 2 dl rødvin
    • 1 kvast frisk rosmarin
    • 3 stk tomater
    • 2 dl kremfløte
    • 2 ss frisk bladpersillle
    • 1 ss dijonsennep

Potetpurè

    • 10 stk mandelpotet
    • 2 stk hvitløksfedd
    • ½ dl fløte
    • 2 ss smør
    • ½ ts salt 
    • 0.4 ts pepper

Slik gjør du

  1.  Skjær kjøtt, løk, gulrot og sellerirot i terninger. Finhakk hvitløken.
  2.  Brun kjøttet i en jerngryte i olivenolje, tilsett løken og la den frese med til den er blank og fin. Tilsett gulrot, sellerirot og paprikapulver, rør godt sammen. Tilsett hvitløk og tomatpurè og la det hele småkoke i 2 minutter under omrøring.
  3.  Tilsett rødvin (og evt calvados), og la dette koke nesten helt inn, tilsett kraften og la småkoke i 20 minutter.
  4.  Skrell potetene, kok opp vann, legg i potetene og la dem koke/trekke møre i 10–12 minutter. Trekk kjelen til side og la stå noen minutter.
  5.  Mos potetene, og bland inn smør, fløte og presset hvitløk. Smak til med salt og malt pepper.
  6.  Tilsett finhakket rosmarin, grovhakkede tomater, sennep og fløten, og kok til gryteretten tykner litt. Du kan ev jevne gryten med litt maizenna utrørt i kaldt vann om du ønsker den tykkere. Smak til med salt og pepper.
  7.  Serveres med tilbehør som en god potetpurè, og gjerne et dryss med bladpersille og gode oliven.

(Kilde: meny.no)

Sist endret - 09 september 2018