Meny
 

Clas Ohslon svarer på DAB spørsmål

Øivind Kristiansen

Vi tok turen innom Clas Ohlson for å finne ut litt mer om DAB radioer. Nå står Rogaland for tur og FM nettet slukkes onsdag 21. juni. 

Hvorfor overgang til DAB?

FM nettet er sprengt slik det er i dag, og det er kostbart og vedlikeholde, derfor er overgangen til DAB uunngåelig, sier Øivind Kristiansen, daglig leder hos Clas Ohlson. Vi har svart på de mest spurte spørsmålene i denne artikkelen. De får mange spørsmål om DAB radioer for tiden. 

 

Først slukkes NRK, videre vil Radio Norge og P4 slukke sine 15.september. De lokale radiokanalene får leve på FM nettet til 2021/2022

 

Hva er forskjell på DAB og DAB+?

De første DAB radioene kom for snart 20 år siden. Nå selges DAB+ radioer. En oppgradering som var nødvendig, og som bruker mindre plass på nettet og rommer flere kanaler. De som var tidligst ute med å kjøpe DAB radio kan enkelt teste sin radio, finner du NRK sport på din DAB radio, så er den velfungerende i dag, sier Kristiansen.

 

Må jeg kaste den gamle?

En kjøkkenradio vil nok de aller fleste bytte ut, men ikke kast disse apparatene, lever til gjenvinning hos Clas Ohlson, 99% av materialet blir da gjenvunnet. For et hifi-/stereoannlegg og eldre radioklenodier kan en DAB-adapter gir apparatet et nytt radioliv. Med en adapter kan du enkelt kople deg på DAB nettet via kabel og egen fjernkontroll.

 

Clas Ohlson anbefaler

populær DAB radio på kampanje

Exibel X40S Dab+/FM er en kjekk liten radio med god lydkvalitet. Denne selger vi mye av, og er nå på kampanje til 499,-

 

Ved kjøp av ny DAB radio, ønsker gjerne de fleste en radio som også kan strømme musikk. På Clas Ohlson har vi mange varianter, og vi hjelper deg selvsagt å finne radioen som passer til deg og ditt bruk, sier Kristiansen som også forteller at de fører blant andre Philips, Sony, Pinell, samt deres eget merke Exibel.  

Pinell Supersound2 nettradio hos Clas Ohlson

Mest solgt hos Clas Ohlson: Pinell 2 intenett radio kr. 1298,-

 

Vår kanskje mest solgte radio er Pinell2 som er en DAB+ radio med trådløs Internett tilkopling. Da har du mer enn 13.000 kanaler å velge mellom, opplyser Kristiansen.

Kjøper du en dyrere radio så får du en bedre og mer behagelig lyd enn de billigste, samt at brukervennlighet og informasjon i displayet blir bedre

DAB i bilen

Tiny C3 dab+ adapter til bil

Clas Ohlson anbefaler: Tiny Audio C3 Dab+/FM biladapter kr. 1398,-

 

For bilen har vi meget god erfaring med Tiny C3, dette er en bil-adapter som er enkel å montere og er trygg og bruke. Denne er en tidligere testvinner av NAF og Din Side i 2016, og har handsfree og bluetooth, forteller han videre.
En DAB adapter er den enkleste og rimeligste måten og få DAB i bilen. Noen vil fortrekke å skifte hele bilradioen, som er en mer kostbar affære.

 

Se hele DAB-sortimentet til Clas Ohlson

 

Avslutningsvis må det nevnes at det er ikke bare Norge som går over til DAB. Det er om lag 40 land som har DAB sendinger i dag. Dette er et satsingsområde for radiodistribusjon. Men Norge er det første landet som slukker de nasjonale FM- sendingene, og flere land har en målsetting om å gjøre det samme, som for eksempel Sveits, Storbritannia og Danmark. Kilde: www.medietilsynet.no